Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно датчиците на 156 2001 година

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно датчиците на 156 2001 година

Здравейте и от мен,казвам се Васил и от няколко дена съм собственик на Алфа Ромео 156 туин спаркс. Тази въпроса ми е че имам чувството,че датчикът на бензина и този за температурата не ми отчитат вярно. Стигнах до това заключение,защото колкото пъти дам на контакт бензиновият датчик показва различно,кажи-речи всеки път е така. А този за температурата той не мърда от 60-70 градуса винаги си е на толкова докато колата е в движение. Когато изстине си показва 0 градуса. Надявам се че не е нещо сериозно и да може някой от Вас по разбиращите от мен да ми помогне. благодаря предварително на всички отзовали се.

За показанията на температурата най-вероятно термостата седи отворен и колата не може да загрее до работна температура. Проверява се лесно, просто след като запалиш колата хващаш дебелия маркуч,който е от термостата към радиатора, трябва да е студен,ако започне да се затопля значи термостата е за смяна. За показанията на горивото потърси из форума има доста писано, но по-скоро приеми,че си е така.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Здравей и добре дошъл във форума.Честита кола и много безаварийни За датчика на бензина, и моя понякога правеше тия номера,но отколоненията не бяха фрапантни в крайна сметка 5 литра са оказаха.Като я купих я засякох няколко пъти градско и извънградско колко гори средно.Пълна резервоара до горе карам 100км и пак пълна.След това си водих сметката колко зареждам и колко карам и не ми се е случвало да закъсам Обаче за температурата трябва да си оправиш нещата.Отиди да ти я закачат в някой сервиз,на място и в движение за да знаеш да ли загравя нормално,че може температурите да са ти наред просто стрелката да те лъже.Може и заминал термостат,вариянтите са много,за туй диагностика.То нормално тия коли на толкова километри,стрелките на датчите да са разцентровани.Еле пък по нашите пътища
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Не са занимавай с бензиновия датчик, особено ако колата е стояла на наклон после известно време показва глупости след 1-2 км се оправя.Свикни му, на всички е така.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
        X